ERZURUMLU MARANGOZ MEHMET EMMİ'NİN TESPİTLERİ

 

Erzurum Palandöken Mahallesi’nden bazı gençler, sohbet ettikleri Marangoz Mehmet Emmi’nin siyasi liderlerimizle ilgili kısa ve öz tespitlerinden çok etkilendikleri için, O’nu iftar yemeğine davet ederler ve aynı tespitleri bu defa kalabalık bir dinleyici gurubuyla da paylaşmasını isterler. 

 

Hamza (24-25 yaşlarında): -Mehmet Emmi, iftar davetimize icabet ettiğin için Allah senden razı olsun! Rica etsek, teravih namazından önce, siyasi liderlerimizle ilgili tespitlerini, burada bir kere daha tekrar eder misen, kurban olim sene! Hangi lidere, niye güvenmirsen?

Marangoz Mehmet Emmi (80-85 yaşlarında): -Sizden de Allah razı olsun! Allah, iftar hayrınızı kabul etsin!

Gardaşlar, Abdullah Gül’e güvenmirem! Çünki, herkesin telefonlarının dinlendiğini şikâyet eden gazetecilere; “benim bir korkum yok!” demişti ya hani, işte o gün Abdullah Gül’e olan güvenim yok olmuşti! FETÖ’nün yaptığı bu telefon dinleme rezaletinden haberi varmış gibi gelmişti bene… Sonrasında yaptıklarını saymirem bile...

Ahmet Davutoğlu’na güvenmirem! Çünki, “AK Parti'ye asla zarar vermeyi düşünmem. AK Parti dışında hiçbir siyasi harekette bulunmam.” Dedikten sonra, "aksini görürseniz, yüzüme tükürün!” demişti ya, artık yalvarsa da yüzüne tükürmem!

Ali Babacan’a güvenmirem! Çünki, çıkıp heç utanmadan dedi ki; “Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığı için imza attım, ama gizlice Abdullah Gül’ün adaylığı için çalıştım.” Ne demak bu? Yani bene güvenmeyin, beni bu makama getireni bile, gözümi kırpmadan sataram ben!

Temel Karamollaoğlu’na güvenmirem! Çünki, Çamlıca Camii’ne “gereksiz” dedi ya, başka bir şey söylemesine gerek yok! Buni diyen birinin, “iktidara geldiğimizde, devem eden bütün yatırımları durduracağız!” Demesi, zaten şaşılacak bir şey değil!

Meral Akşener’e güvenmirem! Çünki, 28 Şubat zulmü O’nun bakanlığı zamanında oldi… Zulmün başındaki kişinin O olduğuni, geç de olsa öğrendik hepımız… Oysa her defasında, darbecilere karşı bi tek kendisinin dik durduğuni söylemişti ya, peh, peh, peh!

Vallahi Gültekin Uysali heç tanımirem ki, O'na niye güvenim?

Kemal Kılıçdaroğlu’na güvenmirem! Çünki, heç doğri söylediğini duymadım… Yalani bu kadar rahat söyleyen, söylediği yalan ortaya çıkınca da heç yüzü kızarmiyan birine kim güvenir ki? Bakın şimdi ben de size bir soru sorim; rahmetli Deniz Baykal’ın kaset komplosuna katılanların hepsi yakalandi ya, bu konuda Kılıçdaroğlu’nun tek bir sözüni duydunuz mi? Peki o davayla ilgili tek bir sözüni duyan oldi mi? Yok!

Muharrem İnceye güvenmirem! Çünki, yerli ve milli arabamız TOGG için “gereksiz bir yatırım” dedikten hemen sonra, Almanya’daki BMW fabrikasını gezdiğini ve hayran kaldığını söylemişti ya hani, ha işte o gün bitmişti zaten…

Recep Tayyip Erdoğan’a güvenirem! Çünki, Türkiye düşmanı kim varsa hedefinde O var; Amerika’nın hedefinde O var, Avrupa’nın hedefinde O var, Yunanistan’ın hedefinde O var, Siyonistlerin hedefinde O var, terör örgütlerinin hedefinde O var, İslam düşmanlarının hedefinde O var… Yani devletimize ve milletimize düşman olan kim varsa, hepsinin okları O’na dönmüş! Biraz önce saydığım siyasi liderlerimizin hepsinin hedefinde de O varsa, e bu durumda, Recep Tayyip ERDOĞAN dışında güvenebileceğimiz bir lider var mi Erzurumli gardaşlar?

Sessizlik...

İblis, Marangoz Mehmet Emmi'nin tespitlerinden çok rahatsız olur ama araya girip itiraz etmeye de cesaret edemez. 

  

Yakında, başka bir toplumsal diyalogumuzda görüşmek üzere…

                           

Görüş ve önerilerinizi sayfamızın altındaki ‘yorum girin’ bölümüne veya efraimasafdogan@gmail.com adresine lütfen yazınız!

 


Yorumlar

  1. Allah razı olsun hocam güzel ve yerinde bir tespit yapmış allah razı olsun
    Her ne hikmekse doğruyu söylemek sadece akp ye destek vermek anlamına geldiği için şükürler olsun vatanımız ezanımız daim olsun

    YanıtlaSil

Yorum Gönder