HELALLEŞME... (12. Bölüm)

 

Yer: Balıkesir Sındırgı  (12. Bölüm)

--- 

İblis, 6’lı Masa liderlerinin olağan dışı konuşmalarının normal olduğunu, zira muhalefet liderlerinin bu tür konuşmalarını bir çok ortamda defalarca duyduğunu söyleyince, Yakup dayanamaz. 

Yakup (50-55 yaşlarında): -Biz niye hiç duymadık!

İblis: -Kusura bakmayın ama eğer hiç duymadıysanız, bu sizin çok yanlı olduğunuz anlamına gelir! Çünkü siz, hep aynı yayın organlarını takip ediyorsunuz. İşte bu yüzden memleketin bor çok gerçeğinden kopuk yaşıyorsunuz!

Şakir ile arkadaşları bu önyargılı ve ağır itham karşısında bile sükunetlerini korurlar. Nihayetinde, arkadaşlardan hiç birisi bu kişiyle (iblis) tartışmaya girmek istemez ama eğlenerek cevap vermeyi de ihmal etmezler.

Şakir (45-50 yaşlarında): -Olabilir, biz farklı bir âlemde yaşıyor olabiliriz. Gördüklerimiz, duyduklarımız, okuduklarımızın hepsi ‘yanlı’ olduğu için, rüya âleminden uyanmamış olabiliriz.

Yakup tebessümle atılır: -Biraz daha devam edersen, hepimizi 6’lı Masa’dan özür dilemeye davet edeceksin Şakir!

Şakir ve arkadaşları: -Ha ha ha ha…

İblis: -Diğer liderleri gördün mü rüyanda, hatırlıyor musun?

Şakir: -Gördüm, yedisini de gördüm ve kaydettim hepsini ha ha ha… Eee, Ali Babacan kısa konuştu; mikrofona bakıp, kısık ve mahcup bir ifadeyle Cumhurbaşkanından helallik istediğini hatırlıyorum sadece... Tabi bir de yüzündeki o ifadeyi… Daha önce hiç görmediğim, hiç tanık olmadığım bir ifadeydi o… Dedi ki; “… (Devamı yarın) 

 

Yarın 13. Bölümde görüşmek üzere…

   

Görüş ve önerilerinizi, sayfamızın altındaki ‘yorum girin’ bölümüne lütfen (!) yazınız.

Yorumlar