İBLİSİN ÇOCUKLARI... (7. Bölüm)

 

Yer: Bir binanın 14. katı... (7. Bölüm)

 

Yerli ve Milli İttifakın seçim propaganda kararı sonrasında alacakları karşı tedbirleri ekibine hiddetle anlatan iblis, bu tedbirlerin başarılı olmasının tek yolunun, verdiği emir ve talimatlarının sorgulanmadan yerine getirilmesi olduğunu da açıkça söyler.

İblis: -Yerli ve milli ittifak, alıştığımız o ezici seçim propagandalarını bu defa yapmayacaklar! Bu durum bizim lehimize de olabilir, aleyhimize de… Aslında bu durumun lehimize olabilmesi, size verdiğim görevleri utanmadan, sıkılmadan ve kendinizden tiksinmeden yapabilmenize bağlı!

Sessizlik…

İblis: -Size verdiğim emir ve talimatları sorgulamayın! Beni dikkatle dinleyin ve ne diyorsam onu yapın! Amerika’dan ve Avrupa ülkelerinden beklediğiniz destek geldi; seçimlerden önce, herkes hak ettiğini alacaktır merak etmeyin!

Toplantıdakilerin sevinç çığlıklarıyla birlikte masadakilerin kalemi-kâğıdı bırakıp ellerini ovuşturmalarını tebessümle seyreden iblis, bir taraftan da bütün bu yaşananları kayıt altına almayı ihmal etmez.

İblis, derin bir iç geçirdikten sonra: -Bakın şimdi, yerli ve milli ittifak, Türkiye’nin her tarafında yapıp bitirdiği yatırımların açılışlarını yapacak. Yapılacak her açılışının, kendiliğinden bir mitinge döneceğini tahmin etmek, hiç zor olmasa gerek... Açılışı yapılacak yatırımların veya artık her neyse, önceden bilgisini bizden alacaksınız merak etmeyin! Sizin bu durumda yapacağınız iş ise çok basit; açılışı yapılacak hizmetleri değersizleştirip, itibarsızlaştırmak! Hepiniz birer suikastçısınız aslında; itibar suikastçısı! Bakın, TOGG konusunda belki bunu başaramadık ama ülke genelinde oluşan büyük heyecanı kısmen bastırabildiğimizi gururla söyleyebilirim. Tabi, bunda Falih Atalaylı’nın çok büyük payı olduğunu da kimse inkar edemez...

Gazeteci İsmail Satar (40-45 yaşlarında): -Efendim, izniniz olursa bir iki şey ilave etmek istiyorum.

İblis: -Ekle ama fazla uzatma!

Gazeteci İsmail Satar: -Falih Atalaylı’yı da aramızda görmek istiyoruz, çok deneyimli bir ağabeyimizdir, biliyorsunuz. Şirret biridir, kimse ona bulaşmak istemez! Ha, utanmazlık konusunda da benden daha öndedir… Çok tanınana biri olması ve tarafsızmış gibi görünen bir medya organında çalışıyor olması da bizim için avantaj…

İblis şaşkınlıkla: -Haberiniz yok mu? Aramıza en son katılanlardan biri de Atalaylı… O’nu ikna etmek için ne Cinerlikler yaptım anlatamam! Masamızda olmasa da, 14. Katımızdaki toplantı salonumuzda yerini aldı ve şu anda aramızda!

  

Yarın diyalogumuzun devamında görüşmek üzere…

 

                                 

Görüş ve önerilerinizi sayfamızın altındaki ‘yorum girin’ bölümüne veya efraimasafdogan@gmail.com adresine lütfen yazınız

Yorumlar