İBLİSİN ÇOCUKLARI... (9. Ve Son Bölüm)

 

Yer: Bir binanın 14. katı... (9. Ve Son Bölüm)

 

8. Bölümde, Yerli ve Milli İttifakın 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri öncesinde miting yapmama kararındın iblisin duyduğu endişeyi konuşmuştuk. Bu bölümde ise iblisin endişelerini ve asıl büyük korkusunun ne olduğunu konuşacağız. 

İblis: -.....Hepsi bir yana, benim asıl büyük korkum; Yerli ve Milli İttifak taraftarlarının, farklı bir miting yapmak konusunda kendi aralarındaki konuşmalarıdır… Umarım, duyduklarım gerçekleşmez!

Özlem Kısıkses (gazeteci 50-55 yaşlarında) sol gözü kısık halde: -Nasıl yani anlamadım?

Gazeteci Can Panikataklı (65-70 yaşlarında) panik Ataklı bir halde: -Eee, şimdi yani, Yerli ve Milli İttifakın parti teşkilatları bundan habersiz mi?

Akademisyen Gazeteci Safsedef Karabaş (50-55 yaşlarında) etkileyici bir sesle: -Efendim! Bize yerli ittifakın taraftarlarının neler konuştukların söyleyin ki, şimdiden oturup kocaman ve basit yalanları hazırlayalım!

Gazeteci İsmail Satar (40-45 yaşlarında) endişeyle: -Açık söyleyeyim; ben bu seçmen kitlesinin sükûnetinden ve sabrından çekiniyorum; öyle bir zamanda ortaya çıkarlar ki, 15 Temmuz’daki gibi şaşırıp kalırız hepimiz!

Prof. Dr. Ümit Boztepe ve toplantıya katılan diğer mesleklerden ekip üyelerinin merak dolu tepkilerini tek tek dinleyen iblis, hepsine birden cevap olabilecek şekilde endişelerini ve asıl korkusunu anlatır.

İblis: -Yerli ve Milli İttifak'ın bu defa mitinglerinde müzik olmayacak… Bizim de çalgılı çengili miting yapamayacağımıza işarettir bu, anlıyor musunuz? Müzik olmadan, eğlence olmadan kitleleri bir araya getirmemiz çok zor! Aleyhimize olan durumlardan biridir bu… Sonra, Yerli ve Milli İttifak, ülkenin her yerinde bitirdikleri yatırımların açılışlarını yapmak üzere, sadece kendi seçmenleriyle değil; o yörenin bütün seçmenleriyle de bir araya gelecekler…

Sessizlik...

İblis, toplantıdakileri uzun uzun süzerek: -Benim asıl büyük korkum nedir biliyor musunuz? Bakın, kulağıma gelen duyum şu; Yerli ve Milli İttifakın taraftarı gençler, kendi aralarında ve sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, biten yatırımların açılışlarında bir araya gelmekten, parti liderlerinin konuşmalarından evvel, yaşanan matem havasına da uygun bir şekilde, Itri’nin segâh makamındaki tekbirini mırıldanarak büyük bir hissiyat oluşturmayı konuşuyorlarmış... Oluşan bu muazzam hissiyatın arkasından kürsüye gelen liderlerin, depremlerde ve sel felaketinde hayatlarını kaybedenler için hep birlikte Fatiha okuduklarını düşünmek bile istemiyorum!

Uzun ve derin bir sessizlik…

 

Yakında başka bir diyalogumuzda görüşmek üzere…

 

                                 

Görüş ve önerilerinizi sayfamızın altındaki ‘yorum girin’ bölümüne veya efraimasafdogan@gmail.com adresine lütfen yazınız

Yorumlar