Itrî’nin Segâh Tekbir'i (3. Bölüm)

 

Yer: Ankara Kızılay Meydanı

 

Cumhur İttifakına gönül veren gençlerin, "alternatif miting" düşüncesinin anket konusu yapıldığını ve İstanbul ile İzmir anketine katılanların diyaloglarını ilk iki bölümde konuşmuştuk. Bu bölümde ise Ankara Kızılay Meydanı’ndaki anketimizi konuşacağız.

Anketör (sorudan önce açıklama yapar): -Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri öncesinde miting yapmama kararı, ittifak taraftarı bazı gençlerin, "alternatif miting" fikirlerinin gündem olmasına neden oldu. Gençler, ülkemizin farklı bölgelerindeki yatırımların açılış törenlerine katılıp, Itrî’nin Segâh Tekbir’ini toplu halde okumak suretiyle büyük bir hissiyat oluşturma ve sonrasında liderleriyle birlikte, depremlerde ve sel felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın ruhuna Fatiha okuma düşüncesini ortaya koydular ki, bu düşünce toplumun geniş kesimlerinde büyük bir heyecan uyandırdı!

Soru: Cumhur İttifak'ına gönül veren bu gençlerin, "alternatif miting" düşüncesini doğru ve uygulanabilir buluyor musunuz?

Hakan (20-22 yaşlarında): -Gençler iyi düşünmüş valla! Hem de çok iyi…

Sibel (24-25 yaşlarında): -Bilmem… Bana biraz haksızlık gibi geliyor! Yani demem o ki, deprem ve sel felaketlerinden sonra, Cumhur İttifakının miting yapmama kararı karşısında Millet İttifakı da zaten öyle çalgılı çengili bir miting yapamaz, ayıp olur! Eee, onlar ne yapacaklar?

Hakan: -Valla onlar da aynı şeyi yapsınlar! Olur mu olur, her şeyi yapar onlar…

Gülüşmeler…

Müjgân (55-60 yaşlarında): -Yok evladım olmaz öyle şey! Öyle Tekbir falan hoş olmaz. Laik bir ülkede olmaz öyle şeyler…

Zahit (50-65 yaşlarında): -İki büyük deprem ve hemen arkasından, aynı bölgede büyük sel felaketleri yaşadı bu millet! Biten yatırımların açılış törenleri, aynı zamanda hayatını kaybeden insanlarımızın ruhlarına Fatiha okunmasına verile olur. Bence, çok güzel bir düşünce… Çok etkilendim!

İblis dayanamaz ve olumlu konuşmaları kesmek için hemen araya girer.

İblis: -Bence bu gençlerin amacı; insanların acısını bahane ederek, Tekbirlerle, dualarla miting yerine geçebilecek şeyler yapmak!

Güven (18-20 yaşlarında): -Ne alaka ya? Söylediğinizin tam tersi bir durum var ortada… Binlerce vatandaşımız, açılışlarda bir araya gelip tarihi değerimiz Itrî ile çok duygusal bir ortam oluşturacak, sonra da, deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız hayır dualarla anılacak, olay bu…

Sessizlik…

 

Yakında, Bursa’da yapılan anket diyalogumuzda görüşmek üzere…

                                 

Görüş ve önerilerinizi sayfamızın altındaki ‘yorum girin’ bölümüne veya efraimasafdogan@gmail.com adresine lütfen yazınız!

 

 

Yorumlar