DÜŞMAN OKLARI...

 

14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde ilk defa oy kullanacağı için çok heyecanlı olan 19 yaşındaki Akif Emre, Gelecek Parti üyesi babasıyla siyasi ittifaklar ve onların destekçileri hakkında konuşurlar.

 Akif Emre: -Bir dakika baba, bir dakika! Neden bu soruma cevap vermiyorsun? Sana açıkça sordum; terörist elebaşları neden Millet İttifakı'nı destekliyorlar?

Daha önce de bu soruya muhatap olduğunda, ortaya atılan birinin (iblis) verdiği cevabı beğenip sahiplenen Ahmet, oğlu Akif Emre'yi ikna etmek umuduyla, iblisin sözünü aynen tekrarlar. 

Ahmet (50-55 yaşlarında) tebessümle: -Bizim muhatabımız terör örgütleri değil ki, bizim muhatabımız mevcut iktidar... Terör örgütleri, kendileri için tehlikeli olduklarını düşündükleri her iktidarın değişmesini doğal olarak isterler... Bizim iktidarımız döneminde de bizi istemeyecekler, bak göreceksin.

Akif Emre: -Hımm, Peki, nasıl oluyor da HDP bizim muhatabımız olabiliyor?

Ahmet: -Oğlum, güzel oğlum! HDP yasal bir parti değil mi? TBMM'nde temsil kabiliyeti olan yasal bir siyasi oluşum değil mi? Hakkında her hangi bir yargı kararı olmadığı müddetçe HDP meşru bir siyasi partidir. Onları yok saymak anti demokratik bir duruş olur ki, o da bize yakışmaz!

Akif Emre: -HDP'nin terör örgütlerinin uzantısı olduğunu hepimiz biliyoruz ama... Bunu bilmiyor gibi davranmak bize yakışıyor mu? HDP'nin terör örgütlerine yardım ve yataklık etmesine yüksek sesle itiraz etmek, dava açılması konusunda iktidarı sıkıştırmak, muhalefetin yapması gereken bir görev değil mi?

Ahmet: -Bu konular sen aşar oğlum! Bak şimdi...

Akif Emre araya girer: -Bu konu beni niye aşsın ki? Anladığım kadarıyla, sorduğum sorular seni aşıyor! Kaldı ki, ben HDP ve terör örgütlerinin bize olan desteklerinin dışında; Amerika'nın açıkça desteğini, Fransa'nın, Almanya'nın, hatta Yunanistan'ın Millet İttifakı'na olan desteğini daha sormadım sana! Bu destekler seni rahatsız etmiyor mu?

Sessizlik...

Akif Emre: -Terörist başlarının açıkça, üstelik isim vererek Millet İttifakı'nı desteklediklerini söylemelerine rağmen, Millet İttifakından hiç birinin çıkıp cevap vermemesi, çok düşündürücü değil mi? Daha da ötesi; terörist başlarının talepleriyle, cumhurbaşkanı adayımızın vaatlerinin örtüştüğünü görmüyor musun? İmam Şafii'nin, "Düşman oklarını takip ediniz, o sizi hak ehline götürür." sözünü her defasında bize hatırlatan sen değil miydin baba? 

Sessizlik... 


Yakında, başka bir diyalogumuzda görüşmek üzere…

                           

Görüş ve önerilerinizi sayfamızın altındaki ‘yorum girin’ bölümüne veya efraimasafdogan@gmail.com adresine lütfen yazınız!


Yorumlar