TCG ANADOLU MU, O DA NE? (1. Bölüm)

 

Bakırköy Sahil yolundan Eminönü’ne doğru lüks araçlarıyla seyahat eden bir grup arkadaş, Yenikapı civarında başlayan, Cankurtaran Sirkeci istikametine doğru ise gittikçe artan insan ve araç trafiğine anlam vermeye çalışırlar.

Sezgin (22-23 yaşlarında): -Ne bu kalabalık Aykut? Bu insan kalabalığı beni ürküttü ya! Baksana, kadınlar, çocuklar, yaşlılar… Ne bu ya?

Aykut (24-25 yaşlarında): -Ne bilim oğlum? Dikkat et, önündeki dandik araca çarpacaksın lan!

Betül (22-23 yaşlarında): -Bu mahşeri kalabalık beni çok korkuttu moruk! Ama insanların yüz ifadeleri, gülüp eğlenmeleri içimi rahatlattı biraz! Sahi bu anlamsız kalabalık ne iş?

Selin (18-20 yaşlarında): -Ayyy, ister misiniz sahilde piknik yapmaya gidiyor olsunlar?

Aykut: -Ne pikniği kızım ya! Bu kalabalıkların pikniğe gider gibi bir hali mi var? Ramazan ayındayız ve bu ülkede insanlar Ramazan ayında oruç tutarlar, bilir misin sen?

Selin: -Hımm, o zaman ucuz soğan patates için toplanıyorlardır ha, ne dersin? Belki de bedava makarna için, ha ha ha!

Betül: -Belki de, yaza girerken dağıtılan kömür içindir bu kalabalıklar ha ha ha!

Ağır ağır gidebilen aracın camını indiren Aykut, Sarayburnu’na doğru heyecanla yürüyen bir gence çekingen bir tavırla sorar.

Aykut: -Birader, bu kalabalık nedir böyle, nereye gidiyor bunlar?

Genç adam (18-20 yaşlarında) tebessümle: -TCG Anadolu’ya gidiyoruz, kalabalıklar o yüzden…

Sezgin: -O ne ya?

Genç adam: -TCG Anadolu’yu duymadın mı abi?

Selin, arka koltuktan öne uzanarak: -Aaa, biliyorum ben, babam söylemişti; maket gibi bir şeymiş, savaş gemisi süsü verilen bir maketmiş! Üzerine de birkaç tane drone kondurularak sergilenecekmiş! Yoksa TCG Anadolu dediğiniz o mu?

Araç içinde gülüşmeler… 

İblis (gülüşmeleri fırsat bilerek): -Bu kalabalıklara acıyorum aslında; çoğu aç bunların ama çoluk çocuk toplanıp gemi maketi görmeye gidiyorlarmış... Gemi görünce doyacaklar sanki... Bilmiyorlar ki, gemi yenmez!

Kahkahalar, gülüşmeler…

İblis: -Ben gördüm, uçak gemisi falan değil bu... İşin uzmanları, emekli denizci subaylarımız bu tür bir gemiye ihtiyacımızın olmadığını söylüyorlar... Tele1 TV.'de Em. Amiral Türker Ertürk söyledi...  Türk Silahlı Kuvvetlerinde amiralliği kadar yükselmiş bir subay söylüyor bunu; O bilmeyecek de kim bilecek, öyle değil mi?

Sessizlik...

Genç adam: -....


Yarın diyalogumuzun devamında görüşmek üzere…

                           

Görüş ve önerilerinizi sayfamızın altındaki ‘yorum girin’ bölümüne veya efraimasafdogan@gmail.com adresine lütfen yazınız!

 

Yorumlar