CHP'Lİ GENÇLER: OYUMUZU CHP'YE VERMEYECEĞİZ! ÇÜNKÜ...

 

Küçükçekmece Sefaköy’de bir kahvehanede öğlen arası oyun oynayan dört genç arkadaş, yan masadaki mahalle büyüklerinin yaklaşan genel seçimler hakkındaki konuşmalarını ilgiyle dinlerler.

Ali Hasan (55-60): -Üstüme gelme Mümtaz abi! Seni sever sayarım bilirsin…

Mümtaz (60-65 yaş) sağına soluna bakınarak: -Sağ ol kardeşim, sağ ol da, biraz sessiz konuşalım! Ya aslında niye bu kadar hiddetlendiğini tam anlayamadım… Rahmetli annen de, baban da sıkı birer CHP’liydi; Atatürkçü, laik, çağdaş… E sen de öylesin… Ne oldu kardeşim, açık konuş? Seçim arifesinde böyle düşünmen üzdü beni!

Ali Hasan: -Mümtaz abi, son yaşananları görmüyor musun? Ülkemize ait değerli olan ve varsa, alıp onu hedefe koydu bizimkiler! Onlara inanıp iman edenler de, hedef gösterilen ne varsa, şeytan taşlar gibi taşa tutuyor!

İblis hemen araya girerek: -Vizyona bak! Yoksa değerli dediğiniz şeyler, savaş politikalarına yönelik İHA, SİHA, tank, top, tüfek midir arkadaşım? Sahi, Karadeniz doğal gazının iki yıl gibi kısa bir sürede karaya getirildiğine inandınız mı siz? Filyos’daki tören sırasında Putin’in bir jestiyle, Rus doğal gaz borularından alınan bir miktar gazın yakıldığını yazıp çizen çok saygın gazetecilerimiz ve bilim adamlarınız olmasaydı, toplum olarak kandırıldığımızdan da haberimiz olmayacaktı!

Oyunlarını bırakıp iblise şaşkınlıkla bakan yan masadaki mahalleli gençleri tahrik etmek istemeyen Ali Hasan, iblise cevap vermeden, Mümtaz’a dönerek konuşmasını tamamlar.

Ali Hasan: -Uzatmayacağım Mümtaz abi! Bak, Kılıçdaroğlu ve diğer liderler açılışlara katılarak, yapılanları takdir ettiklerini, mühendislerimizi, Selçuk Bayraktar’ı ve ekibini tebrik etselerdi, savunma sanayimizin başarılarından dolayı gurur duyduklarını söyleselerdi, Filyos’a gidip, “hayırlı uğurlu olsun!” Deselerdi, TCG Anadolu gemimizle ve savaş uçaklarımızla fotoğraf verselerdi, sonra da Kandil’deki teröristlere dönüp, “biz de geldiğimizde, sizi inlerinizde yok edeceğiz!” deselerdi, tıpış-tıpış gider ve huzur içinde Millet İttifakı lehine oyumu kullanırdım…

Ali Hasan'ın iblise cevap niteliğindeki kısa ve öz konuşması karşısında dayanamayan genç Hüseyin atılır ve seri bir hareketle Ali Hasan’ın elini öperek alnına koyar. Hüseyin’in arkadaşları da aynı şeyi yapınca, iblis hiddetlenir ve hızla kahvehaneden uzaklaşır. Mümtaz ise ağır ağır doğrulur, hesabı ödemek için sessizce kasaya doğru yönelir ama bir taraftan da gençlerin Ali Hasan’a söylediklerini can kulağı ile dinler.

Hüseyin (23-24 yaş): -Duygularıma tercüman oldun abi, içim rahatladı valla! Ver bir daha ellerinden öpeyim.

Ali Hasan: -Estağfurullah yeğenim, yapmayın, utandırmayın beni! Hem, eli öpülecek kadar yaşlı değilim, he he he…

Gülüşüp şakalaşmalar…

Burak (22-23 yaş): -Gerçek bir muhalefet liderleri olsalardı, sizin dediklerinizi aynen yaparlardı abi!

Fuat (21-22 yaş): -Millet İttifakı liderleri TOGG'umuzla, savaş uçaklarımızla, savaş gemimizle fotoğraf verip, “biz, bunlardan da iyilerini yapacağız” deselerdi, çok şey değişirdi ama...

Sezgin (22-23 yaş): -Abi uzun zamandır kendi aramızda biz bu mevzuyu konuşuyoruz aslında ve sonuçta ortak bir karara vardık… Öhö öhö! Eee, bu seçimlere yönelik olarak, ben ve Hüseyin CHP’ye; Burak ve Fuat da üye oldukları muhalefet partilerine oy vermeyeceğiz! Abi şöyle söyleyeyim; biz bu seçimlerde, kendimizi Cumhur İttifakı’na çok daha yakın hissediyoruz…


Yakında, başka bir diyalogumuzda görüşmek üzere…

                                 

Görüş ve önerilerinizi sayfamızın altındaki ‘yorum girin’ bölümüne veya efraimasafdogan@gmail.com adresine lütfen yazınız!

Yorumlar

Yorum Gönder